• Home
  • Advanced Search
  • Directory of Libraries
  • About lib.ir
  • Contact Us
  • History

عنوان
الگوی جدید بانکداری بدون ربا

پدید آورنده
موسویان سیدعباس

موضوع
فلسفه تحریم ربا;عقدهای مبادله ای;عقدهای مشارکتی;بانک های تجاری;بانک های تخصصی;بانک های جامع;سود معین و سود انتظاری;ربا;

رده

کتابخانه
Virtual Library (Digital) Alphabet

محل استقرار
استان: Tehran ـ شهر: Tehran

Virtual Library (Digital) Alphabet

تماس با کتابخانه : 95119260-021

TITLE AND STATEMENT OF RESPONSIBILITY

Title Proper
الگوی جدید بانکداری بدون ربا
First Statement of Responsibility
موسویان سیدعباس

SUMMARY OR ABSTRACT

Text of Note
تجربه بیش از بیست و سه سال اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا بر اساس الگوی فعلی نشان می دهد این الگو در عین حال که کامیابی هایی داشته، مشکلات و نارسایی هایی هم به همراه دارد. برخی از آن ها عبارتند از:تعدد بیش از حد عقدهای بانکی باعث پیچیده، طولانی و پرهزینه شدن آموزش کارکنان بانک می شود، آموزش ناکافی کارکنان بانک، باعث عدم انتخاب صحیح قراردادها و عدم تفهیم مناسب مشتریان، و این، سبب صوری و باطل شدن خیلی از قراردادها می شود،برخی از عقدها با فعالیت بانکی تناسب ندارند و اجرای صحیح آن ها در بانک ممکن نیست،برخی از قراردادها به نظارت و کنترل مستمر نیاز دارند، در حالی که همه بانک ها ابزار و نیروی انسانی مناسب برای نظارت و کنترل را ندارند،اجرای صحیح برخی از قراردادها همراه با هزینه سنگین عملیاتی است و برای همه بانک ها مقرون به صرفه نیست،برخی از قراردادها با اهداف و سلیقه های مشتریان بانک (سپرده گذاران و متقاضیان تسهیلات) سازگار نیستند، در نتیجه مشتری، به اجرای صحیح قرارداد تمایلی ندارد.برای حل مشکلات پیش گفته، الگوی دیگری تحت عنوان «الگوی جدید بانکداری بدون ربا» طراحی شده است.اساس این الگو لحاظ اهداف، سلیقه ها و انتظارات مشتریان بانک از یک سو و تفاوت ماهوی قراردادهای اسلامی از سوی دیگر است. الگوی جدید، بانک ها را در سه گروه بانک های تجاری با سود معین مبتنی بر قراردادهای مبادله ای، بانک های تخصصی با سود متغیر با محوریت قراردادهای مشارکتی و بانک های جامع با ترکیب خاص قراردادهای مبادله ای و مشارکتی سامان می دهد و انتظار دارد تمام مشتریان بانک را بر اساس اهداف و سلیقه های خودشان از راه عقدهای متناسب اسلامی پاسخ دهد.مقاله، بعد از نگاهی گذرا به الگوهای گوناگون بانکداری بدون ربا در بخش های تجهیز و تخصیص منابع به نقد الگوی فعلی بانکداری بدون ربای ایران می پردازد، آن گاه الگوی جدید بانکداری بدون ربا را تبیین می کند و به بررسی مبانی فقهی و حقوقی آن می پردازد.

TOPICAL NAME USED AS SUBJECT

Entry Element
فلسفه تحریم ربا;عقدهای مبادله ای;عقدهای مشارکتی;بانک های تجاری;بانک های تخصصی;بانک های جامع;سود معین و سود انتظاری;ربا;

ELECTRONIC LOCATION AND ACCESS

Uniform Resource Identifier
 مطالعه متن کتاب 

مقاله;

Proposal/Bug Report

Warning! Enter The Information Carefully
Send Cancel
This website is managed by Dar Al-Hadith Scientific-Cultural Institute and Computer Research Center of Islamic Sciences (also known as Noor)
Libraries are responsible for the validity of information, and the spiritual rights of information are reserved for them
Best Searcher - The 5th Digital Media Festival